Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι, μέλι-γάλα οι Νετανιάχου-Λίμπερμαν!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απάντησε στην… αφηνιασμένη Τουρκία και συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να αναμένουν ούτε αποζημιώσεις στα θύματα του «Μαβί Μαραμαρά», ούτε επίσημη συγνώμη στη χώρα τους, αφού οι στρατιώτες των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίζονταν τον εαυτό τους μετά την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκαν όταν ανέβηκαν για να διενεργήσουν έλεγχο στο σκάφος.

Οι Τούρκοι, με άκρως συμπλεγματικό τρόπο και αυτοκρατορικά ψυχοπαθητικά απωθημένα, σε κάθε ευκαιρία απαιτούν από το Τελ Αβίβ να ζητήσει συγνώμη, απειλώντας Θεούς και δαίμονες αν δεν το κάνουν! Αποτέλεσμα είναι να έχουν καταστρέψει και τις τελευταίες ελπίδες εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, αν και ο θεωρούμενος ως «σκληρός», πρωθυπουργός Νετανιάχου, έδωσε το «πράσινο φως» στον υπουργός Βιομηχανίας και Εργασίας, Μπεν Ελιέζερ, να επιχειρήσει να εξεύρει τρόπο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ναταβούτογλου για την εκτόνωση της κατάστασης.

Οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις και η προσβλητική ρητορική του Νταβούτογλου όμως, απομάκρυνε τις όποιες ψευδαισθήσεις είχε η ισραηλινή ηγεσία ότι κάτι μπορούσε να σωθεί. Αν και ο Μπεν Ελιέζερ υπονόησε ότι η χώρα του θα κατέβαλε σε περίπτωση συμφωνίας αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων, η συμπεριφορά που αντιμετώπισε είχε ως αποτέλεσμα τη δήλωση Νετανιάχου ότι «ούτε αποζημιώσεις, ούτε συγνώμες»…

Λίγο αργότερα μάλιστα, συναντούσε τον υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκτόρ Λίμπερμαν, με τον οποίο είχε συγκρουστεί αφού για τη συνάντηση Ελιέζερ-Νταβούτογλου δεν ήταν ενημερωμένο το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Νετανιάχου παραδέχθηκε ότι έσφαλε και συμφώνησε ώστε στο μέλλον να προηγείται συνεργασία πριν την οποιαδήποτε διπλωματική πρωτοβουλία.

Ας αναλογιστούν την ανεπάρκειά τους, όσοι στην Ελλάδα κοιμούνται και ξυπνούν με το άγχος, μην κάνουν κάποια ενέργεια και στενοχωρηθεί είτε ο εθνικός μας κουμπάρος, είτε ο κύριος καθηγητής…