Νέα υποβρύχια για την Σουηδία

Πριν λίγες ημέρες το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε, δια ψηφοφορίας, την πρόταση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόκτηση δύο νέων υποβρυχίων μέσα στο 2010.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Kockums AB, εταιρία εργολάβος του προγράμματος, Όλα Άλφρεντσον υπογράμμισε πως η απόφαση ήταν αναμενόμενη αφού η συγκεκριμένη προμήθεια ήταν προγραμματισμένη αλλά η υπερψήφιση του σχεδίου επιτρέπει στην εταιρία να προχωρήσει στα επόμενα στάδια του προγράμματος με ηρεμία, αφού έχει ήδη ξεκινήσει στην επένδυση σε εξειδικευμένο προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες του ναυτικού της Σουηδίας ενώ η διαδικασία ναυπήγησης των σκαφών αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το σκάφος θα είναι κατασκευασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει έναν αξιόπιστο δέκτη πληροφοριών ενώ θα διαθέτει και δυνατότητες χαμηλής παρατηρησιμότητας. Η φιλοσοφία δε της σχεδίασής του θα το κάνει ικανό να επιχειρεί στην Βαλτική και σε άλλα παραθαλάσσια ύδατα.