Μετά την… βλάβη το «Αμάλθεια» πλέει στην Αίγυπτο

Το «Αμάλθεια» τελικά κατέπλευσε στο Αιγυπτιακό λιμάνι του Ελ-Αρίς όπου και αναμένεται να ξεφορτώσει την ανθρωπιστική βοήθεια για τον πληθυσμό στην Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το φαρμακευτικό υλικό θα εισέλθει στην παλαιστινιακή περιοχή μέσω της Ραφά ενώ τα τρόφιμα θα μπούνε στην Γάζα από τον συνοριακό σταθμό της Αλ Αουτζά.

Υπενθυμίζεται πως έως εχθές το πλοίο είχε σταματήσει την πορεία του λόγω «βλάβης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, το πλοίο «Αμάλθεια» σταμάτησε, σε διεθνή ύδατα, σε απόσταση 88 χιλιομέτρων από την Αίγυπτο και 128 χιλιόμετρα από την Λωρίδα της Γάζας. Το Τελ-Αβίβ σύμφωνα με την εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων το «Αμάλθεια», τελούσε υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα πάντα με το Ισραήλ, ο κυβερνήτης του πλοίου είχε δηλώσει πως το σκάφος έχει βλάβη στις μηχανές τις οποίες και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει.

Υπενθυμίζεται πως το Τελ-Αβίβ είχε διατάξει το σκάφος να μεταβάλλει την πορεία του και να κατευθυνθεί προς το αιγυπτιακό λιμάνι του Ελ-Αρίς ενώ ξεκαθάρισε πως εάν δεν εισακουσθεί έχει προχωρήσει σε όλες τι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορέσει να το σταματήσει και να το καταλάβει.

Τελικά μετά από τις διαπραγματεύσεις η βλάβη… διορθώθηκε, το σκάφος πήγε στην Αίγυπτο και η κρίση αποσοβήθηκε.

Το defence-point πρέπει να σημειώσει πως ένα τεράστιο «παιχνίδι» εντυπώσεων παίζεται μεταξύ των μουσουλμανικών κρατών και του Ισραήλ αλλά και μεταξύ των μουσουλμανικών κρατών μεταξύ τους και όλα αυτά στην «πλάτη» του πληθυσμού της Γάζας.