Κύπρος: Μαζική κλοπή εκρηκτικών από την Εθνική Φρουρά…

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για την υπόθεση κλοπής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Το προσωπικό του στρατοπέδου ανακρίνεται χωρίς εξαιρέσεις σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος που θα βοηθήσει στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της ιδιαιτέρως περίεργης υπόθεσης. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν και σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι κανείς να ομιλεί αφού έχει πρώτα παράξει αποτελέσματα.

Συνολικά εκλάπησαν 172 κιλά εκρηκτικής ύλης, ενώ δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα που ετέθη από δημοσιογραφικής πλευράς περί του εάν η σκοπιά που βρισκόταν έξω από την αποθήκη όπου φυλασσόντουσαν τα εκρηκτικά ήταν επανδρωμένη ή όχι.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κυπριακού Τύπου, η υπόθεση έχει προκαλέσει τη σοβαρή όχληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργού, Κώστα Παπακώστα. Οι διαπιστώσεις ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας, ωστόσο, έρχονται με σημαντική καθυστέρηση και αν μη τι άλλο δεν επιτρέπονται σε μια χώρα με το πρόβλημα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.