Κύπρος: Αγνοούνται ακόμη 82 ράβδοι εκρηκτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα επιτυχία σημείωσε η κυπριακή Αστυνομία στην προσπάθεια να εντοπίσει τα κλεμμένα εκρηκτικά της Εθνικής Φρουράς…

Από τα 200 ράβδοι πλαστικής εκρηκτικής ύλης C4, υψηλής ισχύος, τύπου PG2 που κλάπηκαν από την αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια στην περιοχή της Λεμεσού, έχουν πλέον βρεθεί τα 118, εκ των οποίων ανακαλύφθηκαν χθες τα τελευταία πέντε.

Τα εκρηκτικά τα έχει κατασκευάσει η ισπανική εταιρία EXPAL. Οι αστυνομικές αρχές της μεγαλονήσου, αρχικά βρήκαν 93 πλακίδια, στη συνέχεια άλλα 20 για να ανακαλύψουν χθες τα τελευταία πέντε, κάτω από μία… χαρουπιά!

Τα εκρηκτικά είχαν κλαπεί στις 21 Ιουλίου, ενώ στις αρχές Αυγούστου η αστυνομία η Αστυνομία κατάφερε να βρει σε ορεινή περιοχή 20 χμ. από το στρατόπεδο μεγάλο μέρος των εκρηκτικών.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση συνδυάστηκε με τις βαρύτατες καταγγελίες του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστα Παπακώστα, ότι «χαμηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς συνεργάζονται με ανθρώπους της νύχτας», αποκαλύπτοντας ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται το οργανωμένο έγκλημα. Ο Κύπριος υπουργός είχε κάνει λόγο για «πληροφορίες μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης» και συνεργασία αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς με ανθρώπους της νύχτας.