Ιταλικός εξοπλισμός για το τουρκικό εκπαιδευτικό Hurkus

Η Turkish Aerospace Industries επέλεξαν στην ιταλική Microtecnica προκειμένου να παράσχει το σύστημα κλιματισμού και διαχείρισης περιβάλλοντος για το νέο αεροσκάφος αρχικής και βασικής εκπαίδευσης Hurkus της Τουρκικής Αεροπορίας.

Το τουρκικής σχεδίασης αεροσκάφος, ανάγεται σε ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Μάρτι του 2006 και αφορά ένα αεροπλάνο με «έν παραλλήλω» διάταξη πιλοτηρίου, πλήρως ψηφιακό σύστημα οργάνων, μέγιστη ταχύτητα ταξιδίου 250 kt (462km/h) και ικανότητα ελιγμών +7g έως -3,5g. Η τελική σχεδίαση του αεροσκάφους εγκρίθηκε στις αρχές του περασμένου Απριλίου και έτσι το πρόγραμμα περνά στην επόμεη φάση του, δηλαδή την κατασκευή των δυο πρωτοτύπων.

Η Microtecnica με έδρα το Μιλάνο, θα προμηθεύσει «ένα προγμένο σύστημα που θα βασίζεται σε τεχνολογίες εξοικονόμισης ενέργειας που θα μειώσει την απαιτήσεις απαγωγής πεπιεσμένου αέρα από τον στροβιλοκινητήρα για την συμπίεση, τον εξαερισμό και την θέρμανση της καμπίνας». Η Microtecnica κατασκευάζει το αντίστοιχο σύστημα για το Saab Gripen NG, ενώ οι εργασίες στο τουρκικό πρωγτότυπο θα αρχίσουν το ερχόμενο Φθινόπωρο