Ινδία: Έμφαση στις αμφίβιες επιχειρήσεις

Οι Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις ζήτησαν επιπλέον κονδύλια για το πρόγραμμα επέκτασης των ικανοτήτων αμφίβιας κρούσης, στο πλαίσιο της περιφερειακής της πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ο Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας, ζήτησαν από το Υπουργείο Άμυνας να χρηματοδοτήσει την αγορά επιπλέον σκαφών αμφίβιας κρούσης και εξειδικευμένων υλικών, καθώς και τη δημιουργία διακλαδικού κέντρου εκπαίδευσης, τα οποία θα καταστούν επιχειρησιακά στους επόμενους 12 – 18 μήνες.

Ένα από τα προγράμματα αφορά την προμήθεια 4.000 τυφεκίων, διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, τα οποία θα μπορούν να φέρονται υποβρυχίως, μαζί με όλα τα παρελκόμενά τους.

Το ινδικό υπουργείο Άμυνας φέρεται να είναι θετικό προς την έγκριση της πρότασης, σε συμφωνία με το Διακλαδικό Δόγμα Αμφιβίων Επιχειρήσεων που δημοσιοποιήθηκε το 2008. Το συγκεκριμένο Δόγμα συγγράφηκε έπειτα από δύο μεγάλες διακλαδικές ασκήσεις, το 2005 και το 2007, που περιελάμβαναν συνεργασία των τριών κλάδων, σε αμφίβιες επιχειρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο.