Η Αθήνα κοιμάται ενώ βουλγαρικοί κύκλοι πολιορκούν τους Πομάκους!

Η αναιμική πολιτική της Αθήνας στη Θράκη, πέραν της «τουρκικής», φαίνεται ότι δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στη δημιουργία «βουλγαρικής» μειονότητας! Αυτό φαίνεται από ρεπορτάζ που έκανε την εμφάνισή του στον βουλγαρικό Τύπο…

Το επίμαχο ρεπορτάζ δημοσίευσε η εφημερίδα «ΣΕΓΚΑ» την 1 Οκτωβρίου 2010, με τη δημοσιογράφο που το υπογράφει να φέρει τον τίτλο «αντιστέκονται απεγνωσμένα στον εκτουρκισμό οι Βούλγαροι Πομάκοι στην Ελλάδα»! Το ταξίδι στην περιοχή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού σχεδίου «γειτονική Βουλγαρία»!

Η ρεπόρτερ αναφέρεται στο οδοιπορικό της στα χωριά της περιοχής, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στη νότια Ροδόπη. Οι κάτοικοι φέρονται στο ρεπορτάζ να αποκαλούν τα χωριά τους με βουλγαρικά ονόματα. Στον Έβρο, στο χωριό Γονικό, κατοικούν «μουσουλμάνοι βουλγαρόφωνοι» (Πομάκοι), τον οποίων η πίστη είναι το Ισλάμ αναμεμιγμένο με χριστιανικά και ειδωλολατρικά στοιχεία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 35.000 – 40.000 Πομάκοι οι οποίοι με την προσθήκη των μεταναστών στη Γερμανία, την Τουρκία και… την Αθήνα, είναι 80.000 άτομα. Τα στοιχεία έδωσε ο αρχισυντάκτης της πομακικής εφημερίδας «Ζαγαλίσα» («αγάπη» στα πομακικά), Αχμέτ Ιμάμ. Η εφημερίδα γράφεται από τους δημοσιογράφους της σε πομάκικη διάλεκτο με ελληνικό αλφάβητο.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας της δημοσιογράφου με τον Αχμέτ Ιμάμ, ο δεύτερος φέρεται να αναφέρει ότι οι Πομάκοι θέλουν να διατηρήσουν τη σλαβική-βουλγαρική που είναι η μητρική τους γλώσσα! Δηλώνει ότι οι Πομάκοι είναι πιο κοντά στη Βουλγαρία και ζητούν βοήθεια για να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε βουλγαρικά πανεπιστήμια και ζητούν φροντιστήρια εκμάθησης βουλγαρικής γλώσσας! Μάλιστα, με τη διάνοιξη των συνοριακών διαβάσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, οι Πομάκοι έχουν με την άλλη πλευρά των συνόρων καθημερινές επαφές.

Για να ακολουθήσει η κορυφαία ατάκα του Αχμέτ Ιμάμ, η οποία θα πρέπει να απασχολήσει έντονα τους κρατούντες στην Ελλάδα: «Οι Έλληνες μέσα σε πενήντα χρόνια μας έκαναν Τούρκους, ενώ οι Τούρκοι πέντε αιώνες δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους»!

Μετά όσα προηγήθηκαν, αμφιβάλλει κανείς ότι ακόμη και να μην έχουν καμία πρόθεση οι Πομάκοι να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα, κύκλοι στη Βουλγαρία που δεν έχουν ποτέ ξεχάσει το όνειρο της εξόδου στο Αιγαίο, σπεύδουν ήδη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία;

Μήπως η έλλειψη πολιτικής της Αθήνας για τη Θράκη και ο ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ της Τουρκίας και των πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ οι οποίοι αλωνίζουν στην περιοχή αν και τους γνωρίζουν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες έναν προς έναν, θα οδηγήσει στο να χαθεί η εμπιστοσύνη και των Πομάκων οι οποίοι θα καταλήξουν στην αγκαλιά της Βουλγαρίας; Είναι δυνατόν να παρακαλάνε λέγοντας ότι δεν επιθυμούν να διδάσκονται τουρκικά και κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ανεγκέφαλοι στην Αθήνα να τους το επιβάλλουν;