Επιλέγει η Σιγκαπούρη το Μ-346;

Με τεχνικό νοκ ουτ το Alenia Aermacchi Μ-346 αναδεικνύεται νικητής του διαγωνισμού AJT της Σιγκαπούρης για νέο αεριωθούμενο αεροσκάφος προκεχωρημένης και προεπιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Η Σιγκαπούρη αναζητούσε τον αντικαταστάτη των A-4S/TA-4S Super Skyhawk, που αποσύρθηκαν το 2007 και είχε προκηρύξει διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν τα BAE Systems Hawk 128, ΚΑΙ T-50 και Μ-346 Master. Το πρώτο βγήκε εκτός διαγωνισμού το 2008, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ΚΑΙ ειδοποιήθηκε ότι το δικό της τζετ έχει απορριφθεί, αφήνοντας σαν μοναδική υποψηφιότητα το ιταλικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την Alenia Aermacchi η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και θα ακολουθήσει σύντομα και το συμβόλαιο.

Όπως έγραφε πρόσφατα το defence-point.gr το T-50 είχε επίσης χάσει τον διαγωνισμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από το M-346, αλλά τα ΗΑΕ δεν υπέγραψαν ποτέ συμβόλαιο με την Alenia Aermacchi και μόλις πρόσφατα υπήρξε πληροφορία ότι ξεκίνησαν και πάλι διαπραγματεύσεις με την Lockheed Martin, που προωθούσε το T-50 στη συγκεκριμένη αγορά.

Προς το παρόν πάντως ο μοναδικός πελάτης του M-346 είναι η Ιταλική Αεροπορία με 15 αεροπλάνα, τα δυο πρώτα από τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος του χρόνου.