Βελτιωμένη έκδοση του CV90 στη Eurosatory

Στο πλαίσιο της έκθεσης EUROSATORY που είναι σε εξέλιξη στο Παρίσι, η BAE Systems παρουσίασε μια νέα έκδοση του CV90 που προσφέρει περισσότερη ευελιξία και προστασία.

Η νέα σειρά, επονομαζόμενη Armadillo, προσφέρει σύμφωνα με την εταιρία πολύ υψηλά επίπεδα προστασίας αλλά και άριστη κινητικότητα. Η αρθρωτή σχεδίαση επιτρέπει την εύκολη και ταχεία μετατροπή του οχήματος ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές συνθήκες.

Στο όχημα έχει τοποθετηθεί ειδικό συγκρότημα οπίσθιας οροφής η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και να επιτρέψει την εγκατάσταση διαφορετικών πακέτων αποστολής.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το νέο CV90 προσφέρει οριζόντια βαλλιστική προστασία αρκετά υψηλότερη από το νατοϊκό στάνταρτ STANAG 4569 επιπέδου 5 ενώ μπορεί να αντέξει το ωστικό κύμα νάρκης βάρους παραπάνω από δέκα κιλών.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης τον καταστροφέα ναρκών SAAB LEDS-150 (της SAAB Avitronics) και εξωτερικό σύστημα καταστολής πυρκαγιάς.

Η σχεδίαση του Armadillo θα υιοθετηθεί από όλα τα οχήματα της οικογένειας δηλαδή και τα διοίκησης και ελέγχου, υγειονομικής εκκένωσης (medevac), μεταφοράς όλμου και μηχανικού. Προβλέπεται επίσης η μελλοντική παραγωγή του Armadillo ως γεφυροφόρου αλλά και μιας έκδοσης με επιπλέον θωράκιση.