Όταν δίκαια αιτήματα δεν ικανοποιούνται και οι υπεύθυνοι κρύβονται…

Η τραγωδία με τους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, παραλάβαμε σχετική επιστολή από επιτυχόντες διαγωνισμού για θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η τοποθέτησή τους έχει «παγώσει» με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι»…

Στην επιστολή που λάβαμε αναφέρουν τα κάτωθι:

Στις 24/07/2008 εκδόθηκε στο τεύχος προκηρύξεων του ΑΣΕΠ η υπ’ αριθμόν 6Κ/2008 προκήρυξη για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού εκ των οποίων οι 393 θέσεις αφορούσαν τη στελέχωση Τεχνικού Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (107 θέσεις στο ΓΕΑ , 188 θέσεις στο ΓΕΣ και 98 θέσεις στο ΓΕΝ) για την κατηγορία ΔΕ.

Μετά την παρέλευση δύο περίπου ετών, στις 26/03/2010 και με τεράστια καθυστέρηση δημοσιεύτηκαν οι οριστικοί πίνακες διοριστέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διαδικασία της πρόσληψής μας έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός 4 μηνών, μετά από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων όπως ρητώς ορίζει το άρθρο 15 του ν.3528/2007.

Στην συνέχεια ανεστάλη η διαδικασία διορισμού μας επειδή στις 15/03/2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3833/2010 που προβλέπει γενικώς και αορίστως ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2013 κατά παράβαση και παράλειψη του νόμου 3528/2007 στερώντας μας αυτό το περιουσιακό δικαίωμα.

Στις 22/10/2010 ανακοινώνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ που τα οριστικά τους αποτελέσματα εκδόθηκαν εντός του 2009 θα διοριστούν έως το τέλος του 2010, χωρίς να γίνεται λόγος για εμάς τους επιτυχόντες, που τα οριστικά αποτελέσματά μας ανακοινώθηκαν στις 26/03/2010, καταπατώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας και την Δικαιοσύνη…


Τέλος, ανακοινώνεται ότι θα γίνουν μετατάξεις προσωπικού υπηρεσιών του Δημοσίου και αυτές θα θεωρούνται νέες προσλήψεις. Αναφέρουμε, ότι έχει παραβιαστεί η συνταγματική αρχή της ισότητας! Κι αυτό διότι με τυχαία χρονικά όρια έχει ανασταλεί η διαδικασία πρόσληψής μας από τον διαγωνισμό του οποίου τα αποτελέσματα, για λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεώς μας, εκδόθηκαν εντός του έτους 2010, ενώ στην πλειοψηφία τους οι επιτυχόντες των προκηρύξεων του 2008 έχουν τοποθετηθεί ήδη στις θέσεις τους.

Βρισκόμαστε σε αναμονή μαζί με υποψηφίους από νεότερες προκηρύξεις και δεν μας δόθηκε προτεραιότητα έναντι των άλλων, μετά από την μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων μας, παρόλο που η 6Κ/08 είναι από τις παλαιότερες προκηρύξεις.

> Εμείς οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ, ενός αξιοκρατικού θεσμού, με τεχνική εμπειρία για τις απαιτήσεις των θέσεων, πότε θα τοποθετηθούμε σε αυτές;

> Έως πότε θα αναμένουμε άλλη μία διευκρινιστική εγκύκλιο του νόμου 3833/2010;

> Για ποιο λόγο οι μετατάξεις να καλύψουν θέσεις που δικαιούμαστε εμείς από τον Μάρτιο του 2010;

> Γιατί το κράτος νομιμοποίησε τον θεσμό του ΑΣΕΠ λέγοντας ότι μόνο μέσω αυτού θα γίνονται οι προσλήψεις;

Αιτούμεθα τον άμεσο διορισμό μας σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου, και την κατοχυρωμένη αρχή ισότητας, αν και εφόσον όλες οι προσλήψεις γίνονται μέσω ενός συνταγματικά νόμιμου θεσμού.

Τις δικές μας οικογένειες, τα θύματα της ασυνέπειας του κράτους που εμείς εμπιστευόμασταν, ποιος θα τις ζήσει;

ΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2008 ΔΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Παρακαλούμε για την δημοσίευση της επιστολής μας.

Εμείς να προσυπογράψουμε το αίτημά τους, υπό την προϋπόθεση ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή τους είναι αληθή. Εάν είναι, δε χρειάζεται να προσθέσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει ΗΘΙΚΗ τουλάχιστον ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να καλέσει τους εκπροσώπους αυτών των ανθρώπων και αν μη τι άλλο να τους ενημερώσει. Μερικές φορές, κύριοι υπουργοί, και μία απλή πρόσκληση και κουβέντα δίνει απίστευτο θάρρος και κουράγιο στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Πολλώ δε μάλλον όταν δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να ακολουθήσουν την πιο υγιή μέθοδο για την πρόσληψη στο Δημόσιο: Το ΑΣΕΠ και όχι τα κομματικά γραφεία διαφόρων, πράσινων, μπλε, κόκκινων ή… φούξια. Δε συμφωνείτε;