Έτοιμο το πρώτο ινδικό C-130J

Το πρώτο C-130 Hercules II στα χρώματα της Ινδικής Αεροπορίας επέδειξε για πρώτη φορά η Lockheed Martin, στις εγκαταστάσεις της στην πολιτεία Τζόρτζια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ινδία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2008 συμφωνία ύψους 596 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά έξη C-130J, «πακέτο» που περιλαμβάνει υποδομή για την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων, πιθανότατα στην μορφή εξοπλισμού ανεφοδιασμού εν πτήση ελικοπτέρων ή άλλων αεροσκαφών καθώς και προηγμένων ηλεκτρο-οπτικών και συστημάτων αυτοπροστασίας.

Τρία από τα αεροσκάφη είναι ήδη έτοιμα και μετά από δοκιμές θα παραδοθούν στην Ινδία από τις αρχές του 2011, ενώ τα άλλα τρία θα ακολουθήσουν στο τέλος της ερχόμενης Άνοιξης. Η Lochkeed Martin έχει μέχρι στιγμής παραδώσει 197 από τα 288 C-130J που έχει υπό παραγγελία.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η Ινδία στοχεύει στην απόκτηση έως και 10 C-17, για την αντικατάσταση Antonov Αn-12 και Ilyushin Il-76.

Το σχετικό αίτημα έχει προωθηθεί στην DSCA για να εξασφαλιστεί η έγκριση του «πακέτου» η αξία του οποίου φτάνει τα 3 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.