«Ψεύτης ο Σαρκοζί» λέει ο πολύς Αλί Μπαμπατζάν…

Για ψεύτικες υποσχέσεις κατηγόρησε σήμερα το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Τούρκος υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη ότι οι νεοθωμανοί είναι φορείς νέας νοοτροπίας και πολιτισμού. Δεν ξέρουμε αν σε αυτή τη νοοτροπία εντάσσει και την απάντηση που είχε δώσει σε Ευρωβουλευτή, τον οποίο είχε καλέσει «να βάλει στον…» σκίτσο που του είχε παρουσιάσει κορνιζαρισμένο, το οποίο δεν άρεσε στον… λόρδο Μπαμπατζάν!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είχε υποστηρίξει ότι ο Σαρκοζί αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει, σύμφωνα με την οποία το γαλλικό κοινοβούλιο δε θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε δώσει αυτήν την υπόσχεση στον Τούρκο πρόεδρο και στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλί Μπαμπατζάν: «Άκουσα προσωπικά αυτήν την υπόσχεση κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε. Τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα;» ανέφερε. «Η τήρηση μιας υπόσχεσης είναι πολύ σημαντική στην πολιτική», κατέληξε, δίνοντας μαθήματα πολιτικού ήθους!