Η Τουρκία βάζει φωτιά στη Μεσόγειο: Το ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ εκτελεί έρευνες

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15:05) Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σκάφος ΣΙΣΜΙΚ δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στην αποστολή. Κατά πάσα πιθανότητα το σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί από τους Τούρκους θα είναι το ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ.

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το σκάφος θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ούτε ο αριθμός, ούτε το είδος τους. Όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι το ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ θα κατευθυνθεί και θα εκτελέσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή όπου Τουρκία και κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι θα χαράξουν υφαλοκρηπίδα…

Κατά συνέπεια, η τουρκική δραστηριότητα θα καταπατήσει εξ ορισμού ελληνικά συμφέροντα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

———————————————————–

Σύμφωνα με πληροφορίες του Defence-point.gr το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ», συνοδεία πολεμικού σκάφους, ετοιμάζεται για τη διενέργεια ερευνών.

Η πορεία του «Σισμίκ» καθώς και ο τύπους του πολεμικού σκάφους που θα το συνοδεύουν δεν έχουν για την ώρα επιβεβαιωθεί. Το σίγουρο είναι πως η Άγκυρα προχωρά σε μία κάθετη κλιμάκωση της έντασης. Από το Γενικό Επιτελείο υπογραμμίζεται πως οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται στενά και θα υπάρξει αντίδραση αναλόγως με το τι ακριβώς θα πράξουν και το πω θα κινηθούν οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα φαίνεται έτοιμη να τα παίξει «όλα για όλα», προβαίνοντας σε μία κίνηση η οποία μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, ενώ δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως το παρελθόν του «Σισμίκ» είναι βεβαρυμμένο, τόσο στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού όσο και στα παιχνίδια νεύρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Για κάθε νέα εξέλιξη το www.defence-point. gr θα ενημερώσει άμεσα. Για την ώρα ας ευχηθούμε η κατάσταση να μην εξελιχθεί όπως ευλόγως φοβόμαστε.