«Μακεδονία» τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου!

…Άφαντη παραμένει σύμφωνα με πλήθος ιστοχώρων που δημοσίευσαν την είδηση που ακολουθεί, η πολιτικά φιλόδοξη Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις για όσα γράφονται σε ένα ακόμα βιβλίο από το οποίο διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας… Κι αν το αγνοούσε και δεν αποτελεί προϊόν… δόλου, ας δοθούν διευκρινίσεις ώστε να κλείσει το θέμα.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ’ Λυκείου υπάρχει ο χάρτης της Ευρώπης με αναφορές στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων την περίοδο 1933-45. Εμφανώς, η περιοχή των σημερινών Σκοπίων, αναφέρεται ως «Μακεδονία».

Υπάρχει περίπτωση να απαντήσει κανείς από το υπουργείο Παιδείας, η απλώς να αρκεστούμε στη ρήση «άμα έχεις τέτοιους… ταγούς, τι τους θέλεις τους εχθρούς»; Άντε, διότι έχει παραγίνει η κατάσταση στη χώρα και ο κόσμος θα αρχίσει να μιλάει για «πέμπτη φάλαγγα»… κρίμα δεν είναι να έχουμε έναν ακόμα διχασμό σε τούτες τις κρίσιμες ώρες και μάλιστα για τα αυτονόητα; Δεν τους έδωσε κανείς δικαίωμα ως… πεφωτισμένοι να προσπαθούν να… διαφωτίσουν εμάς τους… μη προοδευτικούς εθνικιστές…