«Επιλήψιμη» η «εκκωφαντική σιωπή» Οτζαλάν;

Αυτό φαίνεται να αναρωτιέται ο ηγέτης του κόμματος της εθνικιστικής δράσης (MHP) της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφορικά με την εκκωφαντική σιωπή του ηγέτη των Κούρδων αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Κουρδικό.

Ο Ν. Μπαχτσελί, αναρωτιέται και εγκαλεί τη κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σιωπή του Αμπντουλάχ Οτζαλάν αναφορικά με τη πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την επίλυση του καρκίνου που κατατρώει τα σωθικά της χώρας του: «Μήπως δεν βρίσκεται πλέον στις φυλακές του Ιμραλί» ερωτά ο ηγέτης του ΜΗΡ την κυβέρνηση αναφορικά με τον έγκλειστο ηγέτη, υπονοώντας φυσικά πως ο Α. Οτζάλαν δεν είναι ειλικρινής αναφορικά με τα λεγόμενά του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.

Υπενθυμίζεται πως το ΜΗΡ αντιτίθεται σφόδρα στη προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) και του Ρεπουμπλικανικού (CHP) προς τη κατεύθυνση της συνεννοημένης δράσης αναφορικά με το Κουρδικό, αφού θεωρεί πως η προσπάθεια αυτή είναι άνευ ουσίας και νοήματος.

Η τοποθέτηση του Ν. Μπαχτσελί αναφορικά με τη «σιωπή» Οτζαλάν κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αφού αποδεικνύει πως οι Κούρδοι δεν έχουν καμία διάθεση για συμβιβασμούς.