Με φιέστες αρχίζουν οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα!

Με την παρουσία του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, άρχισε και επίσημα στις 11.30 το πρωί στο κατεχόμενο χωριό Σύγκραση Αμμοχώστου η τελετή έναρξης των εργασιών γεωτρήσεων στην πηγή «Turkyurdu 1» της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), με βάση τη «συμφωνία» που είχε υπογράψει η Τουρκία με τα κατεχόμενα στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 περί «οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας».

Ο Τούρκος υπουργός θα φτάσει το πρωί στα κατεχόμενα με ειδική πτήση και μετά την τελετή, στη μία το μεσημέρι θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Άρτεμις Καγιά στην κατεχόμενη Βοκολίδα μαζί με τον ψευδοπρωθυπουργό, Ιρσέν Κιουτσιούκ και το λεγόμενο υπουργό οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν. Θα αναχωρήσει από το κατεχόμενα γύρω στις 4.30 το απόγευμα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», ο κ. Ατούν είπε πως πρόκειται για φάση έρευνας και ότι το ψευδοκράτος «ως κάτοχος φυσικού πλούτου, θα ενταχθεί στην παγκόσμια αγορά». Οι εργασίες, ανέφερε, αναμένεται να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες. Οι προοπτικές των αποθεμάτων είναι μεγάλες, σημείωσε.