Ξεκίνησε η ναυπήγηση του τουρκικού υποβρυχίου TCG Muratreis (S-332)

Ξεκίνησε η ναυπήγηση του τρίτου υποβρυχίου Type 214TN κλάσης Pirireis του Τουρκικού Ναυτικού στα κρατικά ναυπηγεία του Golcuk στις εγκαταστάσεις όπου σχεδόν όλα τα υποβρύχια του Ναυτικού της γειτονικής  χώρας έχουν ναυπηγηθεί.

Το ναυπηγείο βρίσκεται εντός του χώρου του Ναυστάθμου του Τουρκικού Ναυτικού το οποίο είναι υπεύθυνο για την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης 6 υποβρυχίων της κλάσης Pirireis  Στην τελετή έναρξης της ναυπήγησης του υποβρυχίου παρευρέθη και πραγματοποίησε και την πρώτη ηλεκτροσυγκόλληση ο πρωθυπουργός  της Τουρκίας Yildirim Binali.

Το TCG Muratreis (S-332) αποτελεί το τρίτο κατα σειρά υποβρύχιο της κλάσης Pirireis και πρόκειται να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό εκτός απροόπτου το 2022. Έχουν προηγηθεί τα υποβρύχια TCG Pirireis (S-330) και TCG Hizirreis (S-331) η ναυπήγηση των οποίων βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια.

Πιο αναλυτικά η κατασκευή του σκάφους του TCG Pirireis (S-330) έχει ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο εγκαθίστανται στο πλοίο τα ηλεκτρονικά, και λοιπά υποσυστήματα τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν και να δοκιμαστούν.

Το υποβρύχιο αναμένεται να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το 2020. Το δεύτερο υποβρύχιο το TCG Hizirreis (S-331) πρόκειται να σύντομα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού του αφού αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του σκάφους.

Το TCG Hizirreis (S-331) πρόκειται να παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το 2021.

Το τρίτο υποβρύχιο το TCG Muratreis (S-332)  του οποίου η ναυπήγηση ξεκίνησε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2018 θα παραδοθεί στο Τουρκικό Ναυτικό το 2022.

Όσον αφορά τα τρία υπόλοιπα υποβρύχια TCG Aydinreis (S-333), TCG Seydi Alireis (S-334) και TCG Selmanreis (S-335) αυτά θα παραδοθούν το 2023, 2024 και 2025 αντίστοιχα.