Ξεχάστε το Patriot όπως το ξέρατε, αλλάζουν δραματικά το ραντάρ

Η Northrop Grumman Corporation (NOC) κέρδισε συμβόλαιο από το Lower Tier Program Office (LTPO) του αμερικανικού Στρατού για να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ραντάρ των συστοιχιών του αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος Patriot.

Το LTAMDS θα είναι το πρώτο δίκτυο κεντρικού ραντάρ που θα ενταχθεί στο στην αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα που ελέγχεται από το ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας (IBCS: Integrated Air and Missile Defense Battle Command System), το οποίο αναπτύσσει η εταιρεία.

Το IBCS είναι ένα προηγμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου που συνδυάζει αντιαεροπορικούς – αντιπυραυλικούς αισθητήρες και όπλα, περιλαμβανομένων των Patriot, για να παράγει, σε πραγματικό χρόνο, εμπεριστατωμένη εικόνα της απειλής και να κατευθύνει τις συστοιχίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι νέας γενιάς αισθητήρες της Northrop Grumman αποτελούν εξέλιξη των ραντάρ που έχει αναπτύξει η εταιρεία περιλαμβανομένου του υψηλών προδιαγραφών κι επιδόσεων AN/TPS-80 G/ATOR το οποίο είναι ικανό για περιεκτική, ανίχνευση και παρακολούθηση απειλών, σε εύρος 360 μοιρών, σε πραγματικό χρόνο.