Τραβάνε το σκοινί με το μαλαισιανό Boeing… στο παιχνίδι και ο γ.γ. ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο το ΝΑΤΟ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση του γενικού γραμματέα, Νορβηγού Γιενς Στόλτενμπεργκ, για το θέμα της έρευνας Ολλανδών και Αυστραλών που καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η πτήση MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 από αντιαεροπορικό πύραυλο Buk, ο οποίος εξαπολύθηκε από ρωσική στρατιωτική βάση.

Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας καλεί τη Ρωσία να αποδεχθεί την ευθύνη για την ενέργεια και να συνεργαστεί πλήρως για την τιμωρία των υπευθύνων, ευθυγραμμιζόμενη με την απόφαση 2166 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πρόκειται για την «ενδιάμεση έκθεση» (interim report) της Κοινής Ερευνητικής Ομάδας (Joint Investigation Team) που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού, η οποία αποφαίνεται ότι η εκτόξευση του πυραύλου προήλθε από την 53η Ταξιαρχία Αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με έδρα την περιοχή Κουρσκ.

Ο γενικός γραμματέας διατυπώνει την πλήρη στήριξη της Συμμαχίας στις προσπάθειες των ολλανδικών αρχών και άλλους, με σκοπό να χυθεί άπλετο φως στο τι συνέβη την αποφράδα εκείνη ημέρα, με τελικό στόχο να αποδοθεί Δικαιοσύνη για λογαριασμό των 298 τραγικών θυμάτων και των αγαπημένων τους…