Τώρα και το ΑΚΕΛ βρήκε εύκολο στόχο τον Ιβάν Σαββίδη στην Κύπρο!

«Το πρωτόκολλο της Βουλής ήταν πολύ αυστηρό εκείνη την ημέρα και έμειναν εκτός τελετής πολλά πρόσωπα. Είναι άξιον απορίας πώς προσκλήθηκε στην τελετή ο Ιβάν Σαββίδης και βρέθηκε και δίπλα από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας».

Με τα λόγια αυτά αναφέρθηκε πριν από λίγη ώρα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κομουνιστικού κόμματος Κύπρου, του ΑΚΕΛ, βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσε εξηγήσεις για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη -στις 28 Φεβρουαρίου- στην τελετή εγκατάστασης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι σύντροφοι του ΑΚΕΛ το θυμήθηκαν με κάποια καθυστέρηση και ως αφορμή λειτούργησαν τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μπήκε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Άλλο αυτό και άλλο το υποκριτικό και ευκαιριακό ενδιαφέρον του ΑΚΕΛ που ξαφνικά θυμήθηκε όσα δεν έκαναν εντύπωση στην ηγεσία του κόμματος εκείνη την ημέρα, παρότι η είδηση της παρουσίας Σαββίδη, αναπαράχθηκε – μεταδόθηκε εκτεταμένα και στην Ελλάδα.

Στις όψιμες ευαισθησίες και τις τηλεοπτικές εξυπνάδες του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, εντάχθηκε το πώς εξασφάλισε τη συμμετοχή ο Ιβάν Σαββίδης. Γιατί δεν το ρωτούσαν την ίδια ημέρα; Τι άλλαξε; Ο Στεφάνου ζήτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων να διευκρινίσει «ποιος τηλεφώνησε για να εξασφαλίσει θέση στον Ιβάν Σαββίδη».