Το ISR αεροσκάφος C295 της ευρωπαϊκής Airbus τώρα πια βαρύτατα οπλισμένο!

Η Airbus Defence and Space παρουσίασε τη νέα, οπλισμένη, έκδοση του αεροσκάφος της ISR (Intelligence Surveillance & Reconnaissance) C295 στο αεροπορικό σόου του Ντουμπάι. Το C295 παρουσιάστηκε με μεγάλη γκάμα οπλισμού.

Την ίδια ώρα η Airbus έχει υπογράψει συμφωνίες με εταιρίες που κατασκευάζουν όπλα αέρος – επιφανείας. Τα όπλα αυτά θα δοκιμαστούν στο C295 με την προοπτική να το εξοπλίσουν. Υπάρχει συμφωνία με την τουρκική Roketsan, τις ισπανικές Expal, Escribano και Equipaer, τη γερμανική Rheinmetall και τις αμερικανικές Nobles Worldwide και US Ordnance.

Οπλισμένα αεροσκάφη έχουν ήδη παραδοθεί σε χώρα πελάτη που όμως δεν αποκαλύφθηκε. Το αεροσκάφος φέρει δύο πολυβόλα των 12.7mm και εκτοξευτές των Nobles Worldwide και US Ordnance, τοποθετημένους στην οπίσθια θύρα στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Επίσης, προβλέπεται να δοκιμαστεί το αντιαρματικό βλήμα L-UNTAS της τουρκικής Roketsan’s L-UMTAS και πιθανόν το κατευθυνόμενο βλήμα καθοδήγησης λέιζερ Cirit και το ατρακτίδιο κατευθυνόμενων με λέιζερ βομβών Teber-82.

Η Rheinmetall θα διαθέσει το αυτόματο πυροβόλο BK 27, με σκοπευτικά της ισπανικής Escribano, ενώ η επίσης ισπανική Expal θα διαθέσει τις ρουκέτες CAT-70 των 2,75 inch και πολεμικές κεφαλές.

«Η ανάπτυξη νέων εκδόσεων του C295 και των άλλων αεροσκαφών μας αποτελεί καίριο σημείο της μελλοντικής μας στρατηγικής. Η μεγάλη σχεδιαστική ευελιξία του C295 το καθιστά εξαιρετική πλατφόρμα για μια σειρά αποστολών και των αναλόγων όπλων», ανέφερε αξιωματούχος της Airbus.