Το αφεντικό τρελάθηκε …”ξήλωμα” Γάλλων για τα υ/β της Πολωνίας!

Λεπτομέρειες για τα προγράμματα βιομηχανικής συνεργασίας που θα υλοποιηθούν στην περίπτωση που η Πολωνία επιλέξει το Scorpene (στη φωτογραφία ομοιότυπο υποβρύχιο του Ναυτικού της Ινδίας) ως το νέο υποβρύχιο της, αποδέσμευσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι του Naval Group (πρώην DCNS) κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων MSPO 2017.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Hervé Guillou, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Naval Group επρόκειτο να παρουσιάσει στην πολωνική κυβέρνηση την πρόταση της εταιρίας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε, ότι σε περίπτωση επιλογής του Scorpene το βιομηχανικό έργο που θα ανατεθεί στην πολωνική βιομηχανία θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης, η γαλλική προσφορά περιλαμβάνει τον εξοπλισμό των Scorpene με εκτοξευόμενα υποβρυχίως βλήματα πλεύσης (SCALP Naval) και τη συνεργασία με την Πολωνία στον τομέα των ανανεώσιμων θαλάσσιων πηγών ενέργειας.

Σημειώνεται, ότι η Πολωνία σχεδιάζει την απόκτηση τουλάχιστον τριών νέων υποβρυχίων «εξοπλισμένων με συστήματα αποτροπής», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Πολωνίας την περασμένη άνοιξη.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Naval Group υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας στη ναυπήγηση των υποβρυχίων με τον πολωνικό κρατικό όμιλο PGZ.