Τη “δόξα” του Γκρόζνι και του Στάλινγκραντ “ζήλεψε” το Μαράουι… φρίκη (vid.)

Πόσοι άραγε πήραν χαμπάρι ότι τους τελευταίους μήνες διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές συγκρούσεις των τελευταίων ετών, η οποία άφησε μια πόλη ισοπεδωμένη, ενώ οι φρικαλεότητες που συνέβησαν δεν είχαν να «ζηλέψουν» τίποτα από τον αιματηρό πόλεμο στην Τσετσενία ή ακόμα και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο λόγος γίνεται για την πόλη Μαράουι, στη νήσο Μιντανάο των Φιλιππίνων, μια πόλη η οποία ετέθη υπό τον έλεγχο των ισλαμιστικών δυνάμεων οργάνωσης μαχητών η οποία είχε δηλώσει υποταγή στο «χαλιφάτο» του ISIS στη Συρία και δήλωναν αποφασισμένοι να πεθάνουν αντί να εγκαταλείψουν την πόλη.

Έτσι κι έγινε. Πέθαναν. Ο τρόπος βέβαια σοκάρει. Απαιτήθηκε κυριολεκτικά η ισοπέδωση της πόλης, ενώ οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των Φιλιππίνων είχαν την ενίσχυση κυρίως με τεχνικά μέσα από τους Αμερικανούς, οι οποίοι παραμέρισαν την όποια απέχθεια αισθάνονται για τον ιδιόρρυθμο – και ολίγον εγκληματία – πρόεδρο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αφού η ανάγκη εξαφάνισης των επικίνδυνων ισλαμιστών επικράτησε.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προειδοποιούμαι ότι κάποιες τουλάχιστον σκηνές είναι υπέρ του δέοντος σκληρές (π.χ. εκτελέσεις ισλαμιστών) και όποιος έχει λόγους είτε υγείας είτε γύρω του κάποιους που δεν θα έπρεπε να δουν αυτές τις εικόνες, ας πάρει τα μέτρα του… συνήθως αποφεύγουμε να αναρτούμε τέτοιες εικόνες.

Αυτό το βίντεο όμως είναι τόσο διδακτικό για όποιον επιμένει να σκέφτεται έχοντας στο μυαλό του ολόκληρη την υφήλιο και όχι τον ελληνικό μας μικρόκοσμο. Επιμένει να έχει μια εικόνα της πραγματικότητας διεθνώς, η οποία να έχει σχηματιστεί ανεξάρτητα, να έχει συναίσθηση σε ποιον κόσμο ζούμε, μακριά από… ψευδαισθήσεις.