Τα βρήκαν οι Παλαιστίνιοι στην Αίγυπτο, θα “αλλάξει χέρια” η Γάζα;

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση για την αισιοδοξία που επικρατούσε στα δυο παλαιστινιακά «στρατόπεδα», αυτά της Χαμάς και της Φατάχ, για την προοπτική εξεύρεσης κοινού τόπου που θα αντιμετωπίζει το θανάσιμο μίσος των τελευταίων ετών, το οποίο πηγαίνει ακόμα πιο πίσω στον χρόνο, οι δυο πλευρές υποστηρίζουν ότι τα βρήκαν με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση.

Πρόκειται ασφαλώς για μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη για τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή και η εμπλοκή της Αιγύπτου δημιουργεί την ελπίδα να σταματήσει η «αξιοποίηση» των παλαιστινιακών φραξιών από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, με στόχο την προαγωγή των δικών του στόχων εξωτερικής πολιτικής, σταθεροποιώντας την περιοχή που ιστορικά κινδυνεύει κάθε στιγμή να τιναχθεί στον αέρα.

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία και τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση στο πλαίσιο συνέντευξης που θα παραχωρήσουν οι δυο πλευρές. Το θέμα είναι εάν θα ακούσουμε ότι η Γάζα περνά ξανά στον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής…