Ο Εμίρης του Κατάρ μυστικά με την ExxonMobil για το φ/α της Κύπρου!

Μυστική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», ο Αλ Θάνι επέλεξε την Αθήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο με στελέχη της ExxonMobil.

Λίγο μετά την άφιξη του εμίρη του Κατάρ, ταξίδεψε από την Ντόχα ομάδα ειδικών σε θέματα εξορύξεως και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να συμμετάσχει στα πολύωρα meeting με δύο Αμερικανούς που είχαν επίσης καταλύσει στο «Μεγάλη Βρεταννία».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο εμίρης του Κατάρ ενδιαφέρεται άμεσα για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Εxxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10. Οι συζητήσεις έγιναν εν όψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕxxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο πανίσχυρος Άραβας θέλησε να συναντήσει τους συνεταίρους του ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, σε μια καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία, με την Τουρκία να κλιμακώνει τους «τσαμπουκάδες» για την κυπριακή ΑΟΖ, μπλοκάροντας με νέα navtex τις έρευνες που επρόκειτο να ξεκινήσει η ιταλική ΕΝΙ. Για τις συνομιλίες επελέγη η Αθήνα ως ουδέτερο διπλωματικό έδαφος λόγω του αποκλεισμού του Κατάρ από τους γείτονές

ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/