Συμμετοχή του VBMR στην παρέλαση στο Παρίσι και τα Ηλύσια Πεδία (vid.)

Τη συμμετοχή του πολλαπλού ρόλου, τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος VBMR στην παρέλαση της 14 Ιουλίου, στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παρουσία των προέδρων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, χαιρέτισαν με ανακοίνωσή τους οι Nexter, RENAULT TRUCKS Defense και Thales, μέλη της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Σε υπηρεσία με τον Στρατό της Γαλλίας το VBMR πρόκειται να αντικαταστήσει τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα VAB που κατασκευάστηκαν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 και τα οποία, τα τελευταία 30 χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Κύριο χαρακτηριστικό του VBMR είναι η δυνατότητα διασύνδεσης του σε αληθή χρόνο με άλλα οχήματα με αποτέλεσμα να προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων.

Κατά την ανακοίνωση η πρώτη δυναμική επίδειξη του VBMR, του οποίου η σύμβαση για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή και υποστήριξη σε υπηρεσία ανατέθηκε από τη γαλλική αρχή αμυντικών προμηθειών (DGA) τον Δεκέμβριο του 2014, αποτελεί ισχυρή απόδειξη της προόδου στο πρόγραμμα Scorpion.

Συγκεκριμένα αποδεικνύει τη συμμόρφωση της βιομηχανικής κοινοπραξίας, που έχουν συστήσει η Nexter, Renaυlt Trucks Defense και Thales στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του VBMR που προβλέπει την παράδοση των πρώτων οχημάτων μέχρι τα τέλη του 2018. Σε υπηρεσία το όχημα VBMR θα φέρει την ονομασία Griffon.