Ρωσικά μαχητικά α/φη… εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις σε βάσεις USAF!

Πιο ρεαλιστική εκπαίδευση από αυτήν δεν υπάρχει: εδώ οι Aggressors δεν είναι ευέλικτα F-5E που προσομοιάζoυν τις τακτικές των MiG, αλλά πραγματικά MiG-29 και Su-27 που δίνουν στους Αμερικανούς χειριστές μια γεύση από το… αληθινό πράγμα.

Κάποτε η απόκτηση ενός αυθεντικού σοβιετικού μαχητικού ήταν σαν κατασκοπευτικό μυθιστόρημα. Χρήματα δίδονταν ως δέλεαρ για να πεισθεί κάποιος πιλότος να αποσκιρτήσει μαζί με το αεροπλάνο του, άλλα προσγειώνονταν σε συμμαχικές χώρες (Τουρκία, Ισραήλ) και αργότερα εμφανίζονταν σε κάποια απομακρυσμένη αμερικανική βάση για ενδελεχή αξιολόγηση, μέχρι και επίσημη… αγορά!

Έγινε από τις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όταν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας προμηθεύτηκε το 1997 έναν αριθμό MiG-29 Fulcrum από την Μολδαβία για να μην καταλήξουν, υποτίθεται, στο Ιράν –14 μαχητικά πρώτης γραμμής MiG-29S Fulcrum-C με ενεργούς παρεμβολείς ραντάρ, έξι παλαιότερα MiG-29 Fulcrum-A (υποβαθμισμένη έκδοση εξαγωγής 9.12A) και ένα διθέσιο εκπαιδευτικό MiG-29UB.

Μαζί αγοράσθηκαν 500 βλήματα αέρος-αέρος, πλήρη σειρά ανταλλακτικών και διαγνωστικός εξοπλισμός από την βάση που στάθμευαν τα αεροσκάφη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μολδαβία έλαβε ως αντάλλαγμα περίπου 40 εκατ. δολάρια σε χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό (οχήματα, φορτηγά) όχι όμως όπλα.

Σήμερα δεν χρειάζονται όλα αυτά. Ιδιωτικές εταιρίες αναλαμβάνουν να βρουν «εξωτικούς» τύπους μαχητικών και να τους αγοράσουν, προσφέροντας στην αμερικανική Αεροπορία πραγματικά ρεαλιστική εκπαίδευση… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ