Ρωσία: Θέλει να πουλήσει Ka-226T σε σουνίτες, με δοκιμές… στους σιίτες!

Μεγάλη προσπάθεια για να αποσπάσει ένα καλό συμβόλαιο στο Ιράν πραγματοποιεί η Russian Helicopters Holding Company (ανήκει στην Rostec State Corporation), η οποία μαζί με την Iran Helicopters Support and Renewal Company (IHSRC), συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν δοκιμές του ελαφρού ελικοπτέρου γενικής χρήσης τύπου Ka-226T, με στόχο να διαπιστωθούν οι επιδόσεις του σε συνθήκες υπερβολικά αυξημένων θερμοκρασιών.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου που υπεγράφη ανάμεσα στις δυο πλευρές τον Μάιο του 2017 κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης HeliRussia-2017. Το Ka-226T βρίσκεται ήδη στο Ιράν και έχει ξεκινήσει τις δοκιμές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε θερμοκρασίες μέχρι και 50 βαθμούς Κελσίου!

Με την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, η Russian Helicopters και η IHSRC θα διοργανώσουν συνέντευξη Τύπου, με σκοπό να ενημερώσουν τους υποψήφιους πελάτες για τα αποτελέσματα των δοκιμών, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Russian Helicopters ενημέρωσε, ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πελάτες στη Μέση Ανατολή, για τους οποίους οι δοκιμές στο Ιράν θα είναι πραγματικά πολύτιμες, αν και τους σουνίτες σίγουρα προβληματίζει η διαδικασία δοκιμών στον μεγάλο αντίπαλο, το Ιράν.