Πύραυλοι των Χούθι απέτρεψαν απόβαση στην Ερυθρά θάλασσα

Αποβατική επιχείρηση της αραβικής σουνιτικής συμμαχίας απέτρεψαν οι Χούθι σήμερα το πρωί εκτοξεύοντας δύο πυραύλους κατά των πλοίων της ομάδας που αποπειράθηκε να αποβιβάσουν στρατιώτες και στρατιωτικό υλικό στην πόλη Al-Hudaydah της Ερυθράς θάλασσας.

Σύμφωνα με τους Χούθι οι πύραυλοι έπληξαν ένα αποβατικό πλοίο το οποίο μετέφερε στρατιώτες και στρατιωτικό υλικό προς την ακτή πλησίον στην προαναφερθείσα πόλη. Η επίθεση απέτρεψε τα υπόλοιπα πλοία του στολίσκου που συμμετείχε στην αποβατική επιχείρηση.

Τα πλοία απομακρύνθηκαν σε απόσταση ασφαλείας και προσπάθησαν να περισυλλέξουν τους ναυαγούς της επίθεσης. Η αποβατική ενέργεια αποσκοπούσε στην υποστήριξη της επιθετικής δύναμης της αραβικής σουνιτικής η οποία προσπαθεί να καταλάβει την παραθαλάσσια πόλη Al-Hudaydah.

Η δύναμη αυτή έχει πλησιάσει την πόλη σε απόσταση 20 χλμ και η αποβατική δύναμη αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός νέου μετώπου ώστε οι δυνάμεις των Χούθι να διασπαστούν σε δύο μέτωπα.

Όμως τελικά η ετοιμότητα των Χούθι και η κακή ή ελλιπής ενημέρωση των Αράβων για την ύπαρξη των πυραύλων επάκτιου πυροβολικού είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της αποβατικής ενέργειας.