Προμήθεια από την ΕΛΑΣ συστήματος συνοριακής ασφάλειας της ONEX SA

Συμβόλαιο «στρατηγικής σημασίας» με την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία και ασφάλεια των συνόρων της χώρας, ανακοίνωσε πως υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή η ONEX SA. Πρόκειται για την αγορά της ολοκληρωμένης λύσης της εταιρίας για την ανίχνευση οποιασδήποτε ανθρώπινης παρουσίας που εισέρχεται παράνομα στη χώρα από τα ελληνικά χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το σύστημα της ONEX, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες των ακουστικών κυμάτων, περιλαμβάνει εξελιγμένους αισθητήρες καρδιακών παλμών που εντοπίζουν την παρουσία (καρδιακούς παλμούς) οποιουδήποτε έμβιου όντος (ανθρώπου ή θηλαστικού ζώου) που βρίσκεται κρυμμένο σε κρύπτες επιβατικών οχημάτων, φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων όλων των ειδών.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα 24ώρου λειτουργίας και μπορεί να ελέγξει μέχρι και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και πολύ εύκολο στη λειτουργία του, δηλώνει ο προμηθευτής, καθώς έχει οθόνη αφής που προσφέρει άμεσα και ακριβή αποτελέσματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Αυτή η νέα βελτιωμένη λύση της ONEX SA θα χρησιμοποιηθεί από τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων (Κλάδος Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων) της Ελληνικής Αστυνομίας και θα συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ευρώπης αντιμετωπίζοντας την απειλή της παράνομης μετανάστευσης.