Πέταξε τη βόμβα και τώρα τα μαζεύει ο Γιάννης Μπουτάρης

Όταν ήμασταν πιτσιρίκια, οι γονείς και οι δάσκαλοί μας συνιστούσαν, να «βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει τα πάντα να μας θυμίζει τη σοφή αυτή ρήση. Οπότε και τον ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως, αν και θα προτιμούσαμε στο εξής να αποφεύγει να μας δίνει αφορμές να το θυμόμαστε…

Ο Μπουτάρης με σημερινές του δηλώσεις σε δημοσιογράφους που κάλεσε στο δημαρχείο, ανέφερε ότι λυπάται για την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, προσθέτοντας όμως ότι… παρερμηνεύτηκαν και απομονώθηκαν!

Όλως τυχαίως όμως έδωσε συνέχεια σήμερα προτείνοντας το όνομα του Νίκου Γκάλη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε εκπλήσσει: «Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος Μακεδονία, ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα».

Είπε βέβαια ότι δεν υπαναχωρεί στο ακόλουθο: «Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Μακεδονία κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει».

Γιάννη Μπουτάρη, εμείς που σε «κράζουμε» έχουμε ταχθεί ευθαρσώς υπέρ μιας λύσης, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όμως οφείλουμε να σου επισημάνουμε, ότι αν είχαν τόση σημασία οι αναγνωρίσεις, η ΠΓΔΜ θα συνέχιζε την αρχική της στρατηγική που πίστευε ακριβώς ότι θα στριμώξει την Ελλάδα με αυτές.

Το ότι επέστρεψαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σημαίνει ακριβώς, ότι τα πράγματα δεν είναι όσο απλά φαίνονται, ενώ κι εσύ ως ενεργός πολίτης που δε διστάζει να εκτίθεται διατυπώνοντας τις απόψεις του, ίσως θα έπρεπε να μελετήσεις με περισσότερη προσοχή το πώς πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα το θέμα.