Πετάμε με τα ελληνικά φτερά, οι AEGEAN και Olympic Air διακρίνονται…

Με αύξηση 6% την οποία σημείωσε η επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το 2017, ο όμιλος σημείωσε ένα ιστορικό ρεκόρ ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 13 εκατομμύρια επιβάτες.

Ποιο συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους μεταφέρθηκαν 13,2 εκ. επιβάτες, 750 χιλιάδες περισσότεροι από το 2016. Σύμφωνα με τον Όμιλο είναι αξιοσημείωτο ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017, δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Η εταιρία τονίζει επίσης ότι στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%.

Ανοδική πορεία παρουσίασε και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με 5,9 εκ. επιβάτες από 5,7 εκ. το 2016, αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε υψηλότερες πληρότητες.

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας, αποτέλεσε, όπως είχε ανακοινωθεί το 2016, το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μια χρονιά: η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15 %, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον ΔΑΑ παρουσίασε αύξηση 9% με την AEGEAN να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 10 εκ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Επιπλέον το 2017 η AEGEAN πέτυχε ιστορικά υψηλούς συντελεστές πληρότητας, απόρροια της επιτυχημένης εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης του δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε σε 83% από 77% το προηγούμενο έτος.