Όταν τους έλεγαν “βούτα τη γλώσσα” πριν μιλήσεις …ένα μάθημα ΑΡΚΑ

Εκπληκτικό το νέο σκίτσο του πασίγνωστου ΑΡΚΑ με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο και τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Ένα σκίτσο όμως που δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας…

Το σκίτσο έχει έναν μουσάτο τύπο, αλά Φιντέλ Κάστρο, με στρατιωτική περιβολή επιχειρήσεων και το όπλο στο χέρι, να κρατά με το άλλο μια σημαία κόκκινη που μέσα με γράμματα μαύρα αναφέρει «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική», το γνωστό «God Bless America»!

Η πρώτη ανάγνωση είναι το ιοβόλο υπονοούμενο για όσα κάποτε έλεγαν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ και από το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», το οποίο θα επαναλάβουν στην επερχόμενη επέτειο του Πολυτεχνείου αν πιστέψουμε τον «πολιτικό αστέρα» Ζαχαριάδη που το είπε χωρίς να κοκκινίζει, θα περάσουμε στο αντίστοιχο… σύνθημα της σημαίας που κρατά.

Η δεύτερη ανάγνωση αφορά όμως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και την αμετροέπεια λόγων που το διακρίνει, με αποτέλεσμα να έχουμε βαρεθεί να σημειώνουμε όσα λένε τα «πολιτικά αηδόνια» κάθε απόχρωσης διακηρυκτικά, για να τα συγκρίνουμε μετά την κωλοτούμπα που κάνουν όλοι τους νομοτελειακά διότι στερούνται αυτοσεβασμού.

Το πρόβλημα είναι όμως η ελληνική κοινωνία, που εξακολουθεί να αρέσκεται να ακούει όσα της χαϊδεύουν τα αυτιά και «κάνει μάγκες» κάθε λογής πολιτικούς απατεώνες, με αποτέλεσμα να χάνει την αξιοπιστία της όταν στη συνέχεια τους κατακεραυνώνει για… ανακολουθία λόγων και έργων.

Διότι είμαστε εντελώς αδικαιολόγητοι όταν την πατάμε συνεχώς, ενώ η συμπεριφορά μας είναι αποτρεπτική στο να ασχοληθεί με την πολιτική το υγιές τμήμα της νέας γενιάς που δουλεύει στη ζωή του, όσο μπορεί πλέον, διότι πλέον αντιμετωπίζουμε και «τρομοκρατία φορολογική και εισφοροδοτική» που κατέστρεψαν τις δυνατότητες υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο νέος κόσμος αυτός δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις και απεχθάνεται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αν δεν είσαι όμως ψευταράς, δεν πρόκειται να εκλεγείς ποτέ. Άρα δεν εμπλέκεσαι… Απολαύστε το εύστοχο σκίτσο.