Ώρα για τη διαπίστωση ότι εκθρέψαμε συλλογικά την ανεξέλεγκτη Τουρκία;

Η άκρατη επιθετικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν αναμενόμενη. Όποιοι στον ελληνικό χώρο δεν το έβλεπαν, δεν ήταν μόνο αφελείς, αλλά αποδεικνύονται και επικίνδυνοι. Διότι ο ισλαμοεθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι αυτός που νομίζουν πως είναι.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο ηγέτης της Τουρκίας είναι αυτός που ο ίδιος νομίζει πως είναι… Ένας απολυταρχικός πολιτικός που πιστεύει ως μπορεί να καταπατεί το Διεθνές Δίκαιο και να μην υπολογίζει κανένα. Διότι ουδείς τον ενοχλεί όταν παραβιάζει τις παγκόσμιες αρχές και τους διεθνείς κανόνες. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το μείζον αυτό ζήτημα, με ανώτερο παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος ανέμενε ότι μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο θα άρχιζαν τα πανηγύρια στην ανατολική Μεσόγειο. Διότι οι Τούρκοι πάντα δρουν και αντιδρούν επί σχεδίων που έχουν εκπονήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν τα αλλάζουν όπως κάνουν οι δικοί μας, στην Αθήνα και τη Λευκωσία, όπου ο κάθε πολιτικός θεωρεί πως μπορεί να τα κάνει καλύτερα από τους προηγούμενους κυβερνώντες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Τούρκοι κερδίζουν πόντο με πόντο στα θέματα που στοχεύουν, ενώ εμείς χάνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ υλοποιούνται, λοιπόν, βάση σχεδίου. Και το σχέδιο αυτό αφορά… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ