Ολομέτωπη επίθεση της Rostec για κατάκτηση της Μέσης Ανατολής!

Η ρωσική κρατική εταιρία Rostec θα αξιοποιήσει την παρουσία της στο αεροπορικό σόου του Ντουμπάι για να προωθήσει προϊόντα της στη Μέση Ανατολή. Η εταιρία θα επιδείξει προϊόντα της όπως το επιθετικό ελικόπτερο Kamov Ka-52, το μαχητικό MiG-29 και το αντιπυραυλικό σύστημα Pantsyr-S1.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Μέση Ανατολή και θα είμαστε ευτυχείς να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας επί μιας σειράς σχεδίων σε εταίρους μας. Η Rostec προσφέρει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών για τις οποίες υπάρχει ζήτηση στην περιοχή», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Ωστόσο, το «αστέρι» της εταιρίας είναι και πάλι το μαχητικό Sukhoi Su-35S το οποίο διαθέτει νέα ηλεκτρονικά συστήματα και βοηθήματα από την KRET και νέους κινητήρες της United Engine Corporation που του επιτρέπουν να πετά με υπερηχητικά χωρίς χρήση μετακαυστήρων.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως τα ΗΑΕ έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση μαχητικών Su-35. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αν και στην είδηση για την αναβάθμιση των εμιρατινών F-16, επιβεβαιώθηκαν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.