Ο Σέρβος ΥΠΕΞ έκανε τον καραγκιόζη μπροστά στον Ερντογάν… (vid.)

Κάποιος να τον μαζέψει… δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να παραστήσει τον… τραγουδιστή. Τα ίδια έκανε και κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου ντου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Φαίνεται πως ο Ντάσιτς είχε κάνει και… πρόβες, καθώς μετά το «O sole mio» και το δημοφιλές στη Σερβία τραγούδι «Miljacka», ο ανεκδιήγητος ΥΠΕΞ που κατηγορείται και στη χώρα του για έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησε να τραγουδήσει τουρκικά τραγούδια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε δυνατά γέλια ο Σέρβος πρόεδρος, άγνωστο αν αυτά είχαν στόχο να καλύψουν τον υπουργό, ή διότι ένιωσε αμηχανία, ή διότι πράγματι διασκέδαζε.

Πάντως, στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, το ζεύγος Ερντογάν φαίνεται να χαμογελά και να χειροκροτεί τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών. Παραμένουμε σε αυτό, αποφεύγοντας να κάνουμε σχόλια περί ιστορικής μνήμης και τρεχόντων νεοθωμανικών βλέψεων.

Κάποτε μάλιστα τον είχε «πάρει στο ψιλό» ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, καθώς στη βαλκανική σύνοδο των Παρισίων το 2016 του είχε ζητήσει ως… χάρη – δώρο για τα γενέθλιά του, να του τραγουδήσει ο Ντάσιτς… μάλλον δεν έχουν άδικο αρκετοί Σέρβοι που αναφέρουν ότι κάθε φορά που αρπάζει το μικρόφωνο, ντροπιάζει το έθνος…