Ο καιρός δεν αστειεύεται… φοβού τους κεραυνούς και μην κάνεις μαγκιές

Αρκετές περιπτώσεις κεραυνικού πλήγματος έχουν καταγραφθεί φέτος στη χώρα μας, με πιο πρόσφατη αυτή του 15χρονου μαθητή στη Λάρισα. Οι κεραυνοί μπορεί να πλήξουν μια περιοχή δεκάδες χιλιόμετρα μακριά γι αυτό στο άκουσμά τους, καλό είναι να καταφεύγετε σε προστατευμένα σημεία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η γνώση αυτών των πληροφοριών μπορεί να σας σώσει τη ζωή…

Είναι γνωστό ότι τα Σαββατοκύριακα πολλοί από εμάς καταφεύγουμε στις παραλίες για λίγη δροσιά και χαλάρωση. Δυστυχώς ο καιρός φέτος δεν είναι σύμμαχος. Κι ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι η κολύμβηση εν ώρα βροχής είναι πραγματική απόλαυση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πλέον επικίνδυνα… σπορ!

Το νερό, ως καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, μπορεί να μεταφέρει την ενέργεια του κεραυνού αρκετά μακριά από το σημείο πτώσης του και να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Συνεπώς, προτιμήστε να μην βρίσκεστε στο νερό και να έχετε ήδη καταφύγει σε κάποιο προστατευμένο σημείο, όταν καταιγίδα αρχίσει να πλησιάζει την περιοχή.

Του Νίκου Γκίκα (Γεγράφος – προγνώστης καιρού)
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: UMETEO