Νέες… καλλιτεχνικές στολές μάχης για τον Royal Army (vid.)

Μία νέα στολή μάχης για τον Στρατό της Βρετανίας (Royal Army) που αναπτύσσεται από κοινού από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας και το Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών (RCA: Royal College of Art), παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων DSEI 2017 (Λονδίνο, 12 έως 15 Σεπτεμβρίου 2017).

Η ανάπτυξη της εν λόγω στολής μάχης εντάσσεται στο πρόγραμμα FSV (Future Soldier Vision: όραμα μελλοντικού μαχητή, στο συνημμένο βίντεο περιέχεται συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος) του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας που αποσκοπεί στο να εξοπλίσει το προσωπικό με υψηλής ποιότητας, τεχνολογίας αιχμής υλικά.

Η εμπλοκή των ερευνητών και των σχεδιαστών του RCA στην ανάπτυξη της νέας στολής μάχης περιλαμβάνει την προσαρμογή στο ανθρώπινο των πρωτοτύπων της στολής σε όσο το δυνατόν βέλτιστο βαθμό και τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ελευθερίας κίνησης και άνεσης.

Για αυτό τον λόγο το RCA κατασκεύασε αριθμό συλλογών πρωτοτύπων της στολής μάχης που αξιολογήθηκαν από τη Σχολή Ειδικών Όπλων στο Warminster, ώστε να διαμορφωθούν οι σχεδιαστικές συλλήψεις για τις μελλοντικές στολές μάχης. Σχολιάζοντας την παρουσίαση της νέας στολής μάχης η Harriett Baldwin, υπουργός αμυντικών προμηθειών δήλωσε:

«Από τα νέα υλικά έως τα υψηλής τεχνολογίας κράνη, η καινοτομία αποσκοπεί στα να δώσουμε στο προσωπικό μας τα υλικά που χρειάζεται και για αυτό τον λόγο συνεργαζόμαστε με διεθνούς εμβέλειας συνεργάτες όπως το RCA. Πιθανά δεν θα αναμένατε το υπουργείο Άμυνας να συνεργάζεται με ένα πανεπιστήμιο καλών τεχνών. Όπως είναι αυτού του είδους οι μη-παραδοσιακές συνεργασίες που θα διασφαλίσουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας θα εξοπλίζονται με τεχνολογίες αιχμής».

Στο πλαίσιο του προγράμματος FSV το εργαστήριο αμυντικής επιστήμης και τεχνολογίας (DSTL: Defence Science & Technology Laboratory) του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας συνεργάζεται με μικρούς, μη – παραδοσιακούς προμηθευτές όπως το RCA, ώστε να αναπτύξει εκδόσεις βελτιωμένων εξαρτημάτων του συστήματος μαχητή.