ΝΑΤΟϊκό TLP με συμμετοχή των F-35 ετοιμάζεται τώρα να οργανώσει η Ιταλία!

Η Ιταλική Αεροπορία σχεδιάζει να διοργανώσει το τελευταίο σχολείο TLP (Tactical Leadership Program) του 2018 με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά F-35 της ΑΜΙ (σ.σ. DP: Aeronautica Militare Italia / ιταλική Αεροπορία), «μια ευκαιρία πρώτης αξιολόγησης συνεργασίας ανάμεσα σε μαχητικά τέταρτης και πέμπτης γενιάς στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το έγκυρο περιοδικό ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ, οι τέσσερις TLP κάθε χρόνο γίνονται στην βάση του Albacete στην Ισπανία, αλλά η Ιταλική Αεροπορία αναμένεται να φιλοξενήσει την TLP 18-4 στη βάση της Amendola, όπου ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή της για να φιλοξενήσει τα F-35A της AMI.

Η μοναδική άλλη χώρα που διαθέτει σήμερα JSF στην Ευρώπη είναι η Νορβηγία αφού οι άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο τα επιχειρούν στις ΗΠΑ. Το πρώτο βρετανικό F-35B θα φτάσει σε βρετανικό έδαφος τον Ιούλιο για τους εορτασμούς των 100 χρόνων της RAF.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Ιταλικής Αεροπορίας πτεράρχου Enzo Vecciarelli, όλες οι χώρες που μετέχουν στον οργανισμό που διοργανώνει τα σχολείο TLP έχουν εκφράσει πρόθεση συμμετοχής στην TLP 18-4.