“Μυθικοί” διάλογοι σε μια τόσο απαξιωμένη Βουλή…

Κόντρα σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το ζήτημα της αλλαγής φύλου από τα 15 έτη.

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr/

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του, είπε πως ειδικός του διηγήθηκε ιστορία με ένα παιδί που του ζήτησε να κάνει αλλαγή φύλου επειδή του το είπαν εξωγήινοι, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν βάζει δικλείδες ασφαλείας.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και σόου προοδευτισμού, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης. «Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου» είπε σχετικά.

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη πως «προσβάλλει και υβρίζει» τους διεμφυλικούς και τον κατηγόρησε για «κωλοτούμπα» και κυβίστηση στο θέμα, λόγω ακροδεξιών πιέσεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη ΝΔ.

“Έχετε δικαίωμα να μην τους στηρίζετε ενώ τους υποσχεθήκατε ότι θα τους στηρίξετε αλλά δεν έχετε δικαίωμα να τους εξευτελίζετε”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επικαλεστεί περιστατικό σύμφωνα με το οποίο όταν ένας πολίτης ρωτήθηκε από ψυχίατρο γιατί θέλει να κάνει αλλαγή φύλου απάντησε ότι αυτό του είπαν να κάνει κάποιοι εξωγήινοι που συνάντησε στον Υμηττό…

Όταν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης απουσίαζε από την αίθουσα, ωστόσο εισήλθε σ´αυτήν πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν ανακάλεσε λέγοντας πως χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να δείξει ότι απαιτείται επιστημονική διάγνωση προκειμένου να αιτηθεί κάποιος νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Απάντηση Καμμένου σε Μητσοτάκη

Θέμα αντιπαράθεσης στη Βουλή ήταν και η απουσία του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βραζιλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έκανε και σχετικό σχόλειο στο twitter γράφοντας τα εξής: «Που είναι ο κ.Καμμένος; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών.Αυτός που έλεγε στον Αρχιεπίσκοπο”θα ρίξω την κυβέρνηση αν χρειαστεί».

Η απάντηση του κ. Καμμένου δεν άργησε να έρθει και έγραψε με τη σειρά του: «Είμαι σε επίσημη προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και ψήφισα όπως μου επέβαλε η συνείδηση μου εσύ με τον εξωγήινο να το δείς με έναν ειδικό»

Η μαντινάδα του Πολάκη

Με μία μαντινάδα σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή ότι ένα «παιδί ήθελε να αλλάξει φύλο επειδή του το είπε ένας εξωγήινος».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης αφιέρωσε μία μαντινάδα στον κ. Μητσοτάκη μέσω ανάρτησης στο προφίλ του στο Facebook. «Πύραυλος θέλω να γενώ στο Πλούτωνα να φτάσω και από τα άλιεν μήνυμα να φέρω στον Κυριάκο, μόνο εξωγήινοι στη γη, αν κατοικήσουν πρωθυπουργό εσένανε μπορεί και να ψηφίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.