Μερίδιο από τα εξοπλιστικά προγράμματα του Ινδικού Ναυτικού θέλει η Ουκρανία

Πρόταση για την διαχρονική παροχή τεχνικής υποστήριξης στο αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya του Ινδικού Ναυτικού την παροχή τεχνικής βοήθειας συμπαραγωγές ναυτικών υποσυστημάτων και την συνεργασία σε νέα ναυπηγικά προγράμματα κατέθεσε η ουκρανική εταιρεία UkrOboronProm.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι Ουκρανοί μηχανικοί θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την συντήρηση επισκευή των αεροστροβίλων του αεροπλανοφόρου INS Vikramaditya καθώς την από κοινού παραγωγή αεροστροβίλων για πλοία στην Ινδία.

Οι δύο χώρες, Ινδία και Ουκρανία συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών για την συντήρηση και την αναβάθμιση των πλοίων του Ινδικού Ναυτικού, την από κοινού κατασκευή ναυτικών υποσυστημάτων, όπως ραντάρ, ανταλλακτικά για πλοία, καθώς και την ναυπήγηση πλοίων στην Ινδία με την βοήθεια των ουκρανικών ναυπηγείων Mykolaiv.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ινδικό αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya ναυπηγήθηκε στα ουκρανικά τότε Σοβιετικά ναυπηγεία Mykolaiv και ανακατασκεύαστηκε σε ρωσικά ναυπηγεία, γεγονός που επιτρέπει σε πολλές ουκρανικές εταιρείες που συμμετείχαν στην ναυπήγηση του πλοίου να μπορούν σήμερα να παράσχουν τεχνική βοήθεια στους Ινδούς.