Μεγάλη εμπλοκή με τον Ρώσο μεγαλοαπατεώνα με τα Bitcoins…

Κι ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την έκδοση του Ρώσου μεγαλοαπατεώνα Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, όπου είχε τελέσει το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τις διαδικτυακές επιθέσεις εξασφαλίζοντας μεγάλα ποσά, έρχεται άλλο δικαστήριο… της ίδιας Δικαιοσύνης και φέρνει τα πάνω κάτω.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντίδραση της Μόσχας, ενδεχομένως και λόγω του επικίνδυνου ενδεχομένου ο κατηγορούμενος να επιχειρήσει να ελαφρύνει τη θέση του κλείνοντας συμφωνία με τις αμερικανικές διωκτικές αρχές – το επιτρέπει το σύστημα της εκεί Δικαιοσύνης – οπότε ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκότερη μεταχείριση θα μπορούσε να «καρφώσει» συνεργάτες του, που θα μπορούσαν να διαθέτουν τις κατάλληλες «διασυνδέσεις», ενδεχομένως και πολιτικές.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης λοιπόν, έλαβε την απόφαση να εκδοθεί ο 38χρονος Ρώσος μεγαλοαπατεώνας και στη Ρωσία! Οπότε έχουμε δυο διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις, εκ διαμέτρου αντίθετες και κάποιος θα πρέπει να δώσει τη λύση. Άλλο ένα σίριαλ νεοελληνικής τρέλας…