Μέγα φιάσκο εν όψει… απορρίπτει η Κροατία τα ελληνικά F-16C/D Block 30;

Τελικά τα Block 30… μένουν Ελλάδα, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που έρχονται από το Ζάγκρεμπ σε ότι αφορά την προσφορά μεταχειρισμένων F-16 από ελληνικά αποθέματα σε ανταπόκριση του κροατικού διεθνούς διαγωνισμού, αναφέρει το καλά ενημερωμένο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η κροατική εφημερίδα «Jutarnji List» γράφει σήμερα ότι το υπουργείο Άμυνας της Κροατίας θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες τον περιορισμό των υποψηφιοτήτων (short lirt) αποκλειστικά στα Gripen C/D MS20 και τα F-16C/D «Barak».

Στην αναφορά της εφημερίδας, η ελληνική υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται ως «μη κατάλληλη», αν και αυτή είναι η φθηνότερη από τις τέσσερις προτάσεις, όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα του επίσης κροατικού περιοδικού «Defender».

Σύμφωνα με τα κροατικά δημοσιεύματα μαζί με τα F-16C/D Block 30 της ΠΑ αναμένεται να αποκλειστεί το F-16V νέας κατασκευής που προσφέρουν οι ΗΠΑ. Μένει να ειδωθεί αν η εφημερίδα τις επόμενες ημέρες θα δικαιωθεί και, έτσι, θα παραμείνουν στην τελική μάχη το Gripen C/D MS20 και το εκσυγχρονισμένο F-16C/D «Barak».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το σουηδικό μαχητικό είναι το ευνοούμενο στην περίπτωση… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΡΕΧΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟ ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ