Μαξίμου: Αν δε συμφωνείς, “κατώτερος περιστάσεων”… και το “ψύχραιμο” ΚΙΝΑΛ

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Κρίμα». Αυτό αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Άρα εάν κάποιος δε συμφωνεί είναι εξ ορισμού κατώτερος των περιστάσεων. Προσέχετε κάπως περισσότερο διότι απέναντί σας λεβέντες έχετε και ανθρώπους που μόνο «εθνικιστές» δεν μπορείτε να αποκαλέσετε. Αυτοί είναι το μεγάλο σας πρόβλημα.

Διότι αν τους τσουβαλιάστε όλους, απλά δεν θα σας πιστέψει ο κόσμος και θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε όμως η «στάση αναμονής» του ΚΙΝΑΛ της Φώφης… αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά περιμένοντας να «κάτσει» ο κουρνιαχτός.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, χωρίς τους εβρισκόμενους εκτός Αθηνών, Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Θεοχαρόπουλο, αναφέρεται:

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, η συνταγματική αναθεώρηση, η ακύρωση κάθε μορφής αλυτρωτισμού είναι οι πάγιες πατριωτικές μας θέσεις.

Στη βάση αυτών των θέσεων θα αξιολογήσουμε το επίσημο σχέδιο συμφωνίας που δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν πληροί τις προϋποθέσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι Ευρωπαϊκές αρχές».