Κλιμακώνει κάθετα με ΗΠΑ ο Ερντογάν, πάει για ισόβια τον πάστορα Μπράνσον!

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε πριν από λίγες ώρες την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για τον κρατούμενο Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί – μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους – ότι είχε σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο με τη σειρά του κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2015! Ισόβια!

Αυτό μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία για εξεύρεση κοινού τόπου ώστε να επέλθει μερική έστω εξομάλυνση ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Στις συνομιλίες υποτίθεται ότι οι Αμερικανοί δεν αντιτίθενται στην απόσυρση των Κούρδων από την πόλη Μανπίτζ «πίσω» από το Ευφράτη ζητώντας σε αντάλλαγμα την ακύρωση του συμβολαίου των S-400 με τους Ρώσους. Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ωστόσο, επιμένουν ότι η συμφωνία έχει υπογραφτεί και η Τουρκία δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Επιστρέφοντας στο θέμα του Αμερικανού πάστορα που επίσης έχει αναδειχθεί σε «αγκάθι» για τις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσιγκτον, κρατείται στην Τουρκία προφανέστατα σε μια ακόμα ανήθικη επιλογή του διεφθαρμένου Τούρκου προέδρου.

Ο ίδιος μάλιστα έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του, λέγοντας ότι θα ανταλλάξει ιερωμένο με ιερωμένο, εννοώντας τον πάστορα Μπράνσον θα τον δώσει μόνο εάν του παραδοθεί από τους Αμερικανούς 0 ιμάμης Γκιουλέν, ο οποίος κατοικεί αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Κάπου εδώ δεν μπορεί κανείς να μη σκεφτεί και τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται και αυτοί εξαιτίας την ανηθικότητας του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος προφανώς θεωρεί μεγάλη «μαγκιά» να αντιγράφει τη στρατηγική απαγωγών της Χαμάς.

Ο εισαγγελέας της «ανεξάρτητης» τουρκικής «Δικαιοσύνης», έχει κατηγορήσει τον πάστορα Μπράνσον, ότι είναι «εκτελεστικό όργανο της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν»! Δηλαδή ότι στην Τουρκία βρισκόταν για να ανατρέψει τον λαοπρόβλητο -και ελέω Αλλάχ- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπράνσον «σαπίζει» στις τουρκικές φυλακές, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και με την υγεία του.

Ο Ερντογάν έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον με τον οποίο συναντήθηκε στην Άγκυρα και θα συνεχίσει να κοροϊδεύει τους Αμερικανούς, καθώς από την κατευναστική τακτική τους έχει διαγνώσει αδυναμία.