Κι άλλος αρχηγός δυτικής Αεροπορίας πέταξε με το ινδικό LCA Tejas! (vid.)

Πριν από λίγες ημέρες ήταν ο αρχηγός της αμερικανικής Αεροπορίας, της USAF, πτέραρχος Ντέιβιντ Γκόλντφιν, ο οποίος έγινε ο πρώτος αρχηγός ξένης αεροπορικής δύναμης που πέταξε με το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος που έχουν αναπτύξει οι Ινδοί με την Hindustan Aeronautics Limited (HAL) το LCA Tejas.

Φαίνεται όμως ότι οι Ινδοί έχουν τους λόγους του που επιδιώκουν οι επισκέπτες τους να έχουν μια εμπειρία πετώντας με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πιθανώς για λόγους επικοινωνιακούς, ενδεχομένως όμως και για να δείξουν σε χώρες επίδοξους προμηθευτές μαχητικών, ότι οι πρόοδοι που έχει πετύχει η αεροναυπηγική τους βιομηχανία δεν είναι αμελητέα.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τον Αμερικανό αρχηγό, ήταν η σειρά του Γάλλου αρχηγού, πτεράρχου Αντρέ Λανατά, ο οποίος επίσης μετέβη στην έρημο του Ρατζαστάν, στη βάση της ινδικής Αεροπορίας που σταθμεύουν τα Tejas και πραγματοποίησε πτήση με το μαχητικό. Πέταξε με τον Ινδό ομόλογό του και αυτός.

Είναι εξαιρετικά πιθανό οι δυο πτήσεις να συνδέονται, καθότι οι Αμερικανοί επιζητούν να τους πουλήσουν είτε τα F-16 της Lockheed Martin, είτε τα F/A-18 Super Hornet της Boeing, ενώ δεν θα τους χάλαγε κιόλας να πουλήσουν και τα δύο, ενώ οι Γάλλοι προσβλέπουν σε περισσότερες πωλήσεις των Rafale της Dassault, τόσο για την Αεροπορία της Ινδίας όσο και για τα αεροπλανοφόρα του Ναυτικού. Φυσικά, οι Ινδοί έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με την πτήση.