Κατάρριψη βαλλιστικών της Β. Κορέας, με συνδυασμό F-35 και AIM-120;

Το άρθρο του Aviation Week είναι κατατοπιστικότατο σε σχέση με μια ικανότητα του F-35 που δεν γνωρίζουν πολλοί. Μια από τις καλύτερες λύσεις για την κατάρριψη των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας ή του Ιράν είναι ο θανατηφόρος συνδυασμός του μαχητικού 5ης γενιάς F-35 με πυραύλους ΑΙΜ-120D.

Όπως γράφει το έγκυρο Aviation Week, πως ο βορειοκορεατικός Hwasong-15 που εκτοξεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου θα μπορούσε άνετα να είχε αναχαιτιστεί από τον συνδυασμό Lockheed Martin F-35 εξοπλισμένο με 4 Raytheon AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles.

Όπως γράφει το περιοδικό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή κάποιο κόλπο μάρκετινγκ της «κακιάς» Lockheed Martin. Είναι πραγματικότητα. Στις αρχές Νοεμβρίου, σε μια εκδήλωση της Ουάσινγκτον που διοργάνωσε n οργάνωση Missile Defense Advocacy Alliance, ο βουλευτής Duncan Hunter από την Καλιφόρνια μίλησε για το σχέδιο.

Η ιδέα είναι απλά, οι βαλλιστικοί πύραυλοι πριν εξέλθουν της ατμόσφαιρας έχουν σχετικά μικρή ταχύτητα, κι αν εντοπιστούν εγκαίρως μπορούν να καταρριφθούν από πυραύλους αέρος-αέρος.

Το πλάτος της Βόρειας Κορέας σε κάποιο σημείο είναι μόλις 120 χιλιόμετρα, συνεπώς ένα F-35 που περιπολεί στην περιοχή, μπορεί να τους καταρρίψει χωρίς καν να μπει στον εναέριο χώρο της Κορέας, με χρήση των AIM-120D. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ