Ισραηλινοί εντόπισαν Ρώσους χάκερ μέσα σε συστήματα των ΗΠΑ…

Σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας θυμίζει δημοσίευμά της εφημερίδα New York Times, σύμφωνα με το οποίο Ισραηλινοί κατάσκοποι παρακολουθούσαν σε πραγματικό χρόνο τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να εξαπολύουν επιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τους πηγαίους κώδικες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες κατάφεραν να δουν, εδώ και πάνω από δύο χρόνια, πώς οι Ρώσοι μπήκαν σε πληροφοριακά συστήματα χάρη στο δημοφιλέστατο αντιβιοτικό πρόγραμμα της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab που χρησιμοποιείται από σχεδόν 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών των χρηστών ήταν, μέχρι πρόσφατα, και οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για την “εισβολή” και κατόπιν ελήφθη η απόφαση, τον περασμένο μήνα, να απεγκατασταθούν όλα τα προγράμματα Kaspersky από όλους τους κυβερνητικούς αμερικανικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ