Ινδία: “Σαφάρι” της Boeing για εταίρους προώθησης του F/A-18E/F Block III

Η Boeing αναζητά στις ινδικές αμυντικές βιομηχανίες εταίρο ο οποίος θα υποστηρίξει την προώθηση του μαχητικού της F/A-18E/F Block III στο ινδικό Ναυτικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Το ινδικό ναυτικό αναζητά ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων για τα αεροπλανοφόρα του. Η αρχική απαίτηση αφορά την απόκτηση 57 αεροσκαφών και το ινδικό ναυτικί εξέδωσε ήδη αίτημα πληροφόρησης. Η όλη προμήθεια θα έχει κόστος περί τα 5,7 δισ. δολάρια.

Στο πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει και η ινδική βιομηχανία βάσει απαίτησης της ινδικής κυβέρνησης. Έτσι η Boeing αξιολογεί πιθανούς εταίρους μεταξύ των ινδικών αμυντικών βιομηχανιών.

«Γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από ινδικής πλευράς βάσει του Προγράμματος Στρατηγικής Συνεργασίας επί του οποίου κινείται η αμυντική πολιτική του Νέου Δελχί. Η δική μας προσέγγιση είναι να αναγνωρίσουμε ποιες εταιρείες θα ήταν οι καλύτεροι πιθανοί εταίροι», είπε ο αξιωματούχος της Boeing.

«Υπάρχουν πολλές αξιόλογες εταιρείες στην Ινδία με σημαντικές δυνατότητες. Θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τα βήματά μας και να δούμε τι μας ταιριάζει περισσότερο», είπε.